x

We Are The Ocean-sångare lämnar bandet

We Are The Ocean-sångare lämnar bandet

We Are The Ocean är det brittiska post hardcore-bandet som nu, några veckor innan det nya albumet står färdigt och sommarturnén börjar, kom med ett oväntat meddelandet på bandets facebook-sida i onsdags.

"Det är med stor sorg som vi meddelar sångaren Dan Brown lämnar We Are The Ocean", uppger gruppen.

De uttrycker att de på senaste tiden upplevt att sångarens och bandets visioner inte överensstämt med varandra. Den tidigare kvintetten har hållit ihop sedan år 2007 och har släppt två album, "Cutting Our Teeth" år 2010 och "Go Now and Live" från år 2011. De har hyllats för att vara en del av framtidens post hardcore-scen och har varit på turné med större band som Underoath, The Used, Funeral for a Friend och You Me At Six.

Dan Brown har under de senaste åren agerat som bandets manager och det är tydligen där han har funnit sin passion. I ett exklusivt uttalade till Kerrang.com i går, förklarar han omständigheterna för omvärlden.

"Jag vill börja med att be om ursäkt för mitt hastiga avsked", börjar Dan Brown och fortsätter därefter att tala om framtiden.

 "Jag har kommit fram till att jag, ärligt talat, är mycket bättre på att vara manager i ett band, än att faktiskt vara i ett band".

Som manager för We Are The Ocean kommer den före detta sångaren att fortfarande ha ett finger med i spelet, men inte längre på den kreativa fronten. Härnäst väntar en spelning på Download-festival i hemlandet i helgen, där WATOs andre vokalist och gitarrist Liam Cromby nu får leda sången själv utan Dan Brown vid sin sida.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA