x

Wayne Coyne: "Badu vill bara ha publicitet"

Wayne Coyne: "Badu vill bara ha publicitet"

I förra veckan rapporterade GAFFA om ett större bråk inom musikvärlden. I den ena ringhörnan stod The Flaming Lips-sångaren Wayne Conye och i den andra stod skönsjungande Erykah Badu. Bråket handlade om en musikvideo till en gemensam låt, som släppts utan Badus godkännande.

Coyne bad om ursäkt för videon, men Badus ilska fanns kvar. I ett långt meddelande på Twitter kallade hon sångaren ett arsle och avslutade med att han kunde "kiss her glittery ass".

Wayne Coynes svar på det hela var en bild han la upp på Twitter där hans läppar fläckvis var täckta med glitter.

När det i helgen var dags för festivalen Parklife Weekender i Manchester i England, fick den brittiska radiokanalen BBC 6 Music ett snack med The Flaming Lips-sångaren, där han insisterade på att videon var "underbar" menar att Badus utbrott på Twitter enbart var för att skapa publicitet, rapporterar NME.com.

– För mig är videon inte kontroversiell, den är underbar och jag tror att Erykah visste att hon kunde spela på det om vi gjorde en video som skulle uppfattas som nedsättande. Annars tror jag inte att hon skulle vara intresserad av att vara med i den.

Om det blir något gensvar från Erykah Badus sida återstår att se. Låten de samarbetar på, "The First Time I Ever Saw Your Face", kommer officiellt ut den 25 juni.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA