x

Green Day gånger tre

Green Day gånger tre

För tre år sedan sedan kom "21st Century Breakdown" som var en uppföljare till "American Idiot" från år 2004, där bandets storhet exploderade maximalt.

Men där tar det inte slut. Efter tre år utan nytt material, väger nu Green Day upp det trefaldigt med att släppa tre album under det närmsta halvåret, enligt NME.com. 

Samlingen heter "¡Uno! ¡Dos! ¡Tré!", och den första delen, "¡Uno!", kommer redan den 25 september till USA och till Storbritannien dagen innan.

Den andra, "¡Dos!", kommer ut den 13 november i USA respektive den 12 november i Storbritannien och det tredje albumet, "¡Tré!", är ute i butik den 15 januari i USA och den 14 januari i Storbritannien.

Och som det ser ut nu, så kommer punkrockarna ha ett hektiskt schema framöver. Inte nog med att musikalen "American Idiot" ska ut på turné i Storbritannien, är gruppen också det stora dragplåstret till Summer Sonic-festivalen i Japan och Rock En Seine i Frankrike i augusti. Ett antal konserter ska också avverkas i Italien och Tyskland, innan augusti-månad når sitt slut.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA