x

Alanis Morissette släpper nytt efter sju år

Alanis Morissette släpper nytt efter sju år

"Ironic" och "Perfect" var singlarna från albumet "Jagged Little Pill", som skulle ge kanadensiska Alanis Morissette stjärnglans och ikonstatus i mitten på 90-talet. Sedan dess har flertalet Grammy Awards tagits emot, nomingeringarna bytt av varandra och några inhopp i diverse tv-serier, som Sex And The City och Weeds, hunnits med. 

Men mitt i allt, sipprar musiken fram och ett nytt album är nu i görningen. Den 29 augusti släpps Morissettes sjunde album "Havoc and Bright Lights".

– Den här skivan, som alltid, är en ögonblicksbild av vad jag tillfälligt är besatt av, bryr mig om, och vad som jag funderar på vid 4 på morgonen i mina mest introspektiva stunder. Det är mina känslomässiga, psykologiska, sociala och filosofiska kommentarer genom sång. Jag kan inte vänta med att dela det med den här roliga planeten, och att turnera, och kan inte vänta på att få den livliga, engagerande och utmanande samtal som dessa låtar kan bjuda, säger sångerskan om albumet på sin hemsida.

Med hjälp av producenterna Guy Sigsworth, som arbetat med bland annat Madonna och Björk, och Joe Chiccarelli, med Elton John och U2 i bakfickan, har de tillsammans hjälpt till att göra det kommande albumet.

Den senaste singeln "Guardian", som Alanis tillägnar sin son, släpps i dag. Kika in klippet här nedanför för att höra låten.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA