x

Nytt album från David Byrne och St Vincent

Nytt album från David Byrne och St Vincent

Den tidigare Talking Heads-frontmannen David Byrne och den excentriska Annie Clark - mer känd under sitt artistnamn St Vincent - har gjort ljuv musik tillsammans. Resultatet är albumet "Love this Giant", som släpps den 11 september av skivbolaget 4AD.

St Vincent debuterade som soloartist år 2007 med albumet "Marry Me". Det senaste albumet, vilket är det tredje i ordningen, "Strange Mercy" släpptes i september förra året. David Byrne, för sin del, verkar trivas med samarbetsprojekt. Under 2009 släppte han albumet "Everything That happens Will Happen Today" med Brian Eno.

Men det här är inte den första gången som Byrne och St. Vincent samarbetar. När Byrne och den brittiska dj:n Fatboy Slim skulle göra ett album om Filippinernas före detta presidenthustru, Imelda Marcos, var St. Vincent en av gästvokalisterna på albumet.

Både Byrne och Clark har skrivit egna låtar till det gemensamma albumet. Ett av spåren backas upp av Anti Balas Afrobeat Orchestra och The Dap-Kings tillsammans med Sharon Jones. Om själva inspelningsprocessen, beskrev Clark som en väldigt givande process, i en intervju med Pitchfork:

– Det var en mycket enkel process, där han skrev låtar och jag skrev låtar; när han texter, skrev jag texter, sjöng han hälften av låtarna, sjöng jag den andra hälften. Jag har aldrig jobbat så nära med någon med låtskrivandet, arrangemanget, sången och textförfattandet, säger sångerskan.

Härnäst spelar St. Vincent på Way Out West, som går av stapeln den 9 augusti till 11 augusti.

Köp biljetter via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA