x

Taken by Trees är tillbaka

Taken by Trees är tillbaka

När sångerskan Victoria Bergsman lämnade The Concretes bakom sig, påbörjade hon genast ett nytt projekt. Strax därpå föddes projektet Taken By Trees och tillsamans med följdeslagaren Andreas Söderström, släppte de debutalbumet "Open Field" år 2007. Det följdes upp av platten "East of Eden" två år senare, och nu kommer det nya albumet "Other Worlds" i början av oktober.

Inför det andra albumet "East of Eden" åkte Bergsman till Pakistan och spelade in albumet med lokala spelmän. I och med det kommande albumet, beslöt hon sig för att åka till Hawaii och upptäckte The Beach Boys som har präglat materialet på skivan.

– Jag minns två låtar som fick mig att tänka på Hawaii och de låtarna tänkte jag på under hela processen då jag gjorde albumet. Både på grund av deras totala ljud, och deras humör. Den första låten var instrumentala låten "Diamond Head" av The Beach Boys och den andra var "AP Spezial" av Augustus Pablo, som också är instrumentell. Båda låtarna har vackra naturljud i bakgrunden, vågor, åska och fåglar. Beach Boys låt gjorde mig intresserad av pedal steel, medan Augustus Pablo-låt fick mig att vilja skapa ett dub-liknande, säger Bergsman.

Albumet är ut i butik den 1 oktober i år, men om du inte kan hålla dig till dess så kan du kolla in trailern till albumet här nedanför.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA