x

"Grace Kelly"-sångare och Pharrell gör låt

"Grace Kelly"-sångare och Pharrell gör låt

För nära ett år sedan skrev GAFFA att Mikas nya album skulle komma i år. Nu är datumet är mer exakt, nämligen den 17 september.

Skivan "The Origin Of Love" beskrevs då som "lite fucked up" enligt sångaren själv, och han utlovade samtidigt att den skulle innehålla både franska och engelska. Dessutom skulle den handla om "alla elaka saker en mor kan säga till sin son, för att få honom att flytta hemifrån".

Inte vet vi om flytten är nära, då rapparen och producenten Pharrell Williams kliver in på skivan och samverkar på dess första singel "Celebrate" (eller andra, om man räknar med franska "Elle Me Dit" som släpptes förra sommaren, även fast den låten enbart kommer agera som bounsspår) som släpps nu på måndag.

– Singeln är vad som händer när du kombinerar en 22-åring som du hittar online, FrYars, med [producenten] Nick Littlemore och Pharrell, säger den Mika om singeln i ett pressmeddelande.

Och sångaren själv verkar tycka att sammarbetet gått smärtfritt.

– Ett sånt här sammarbete är bara möjligt om alla slänger sig i det, med målet att ha roligt och utan några egon. Den öppna, gemensamma, attityden har varit hjärtat av albumet, berättar Mika.

Senast vi hörde något från Mika var för tre år sedan då albumet "The Boy Who Knew Too Much" kom. Debutablumet, där singlarna "Grace Kelly" och "Lollipop" är sprunga ur, kom år 2007. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA