x

Girls frontman hoppar av

Girls frontman hoppar av

Christopher Owens är en mycket aktiv twittrare och igår skrev han följande inlägg:

"Kära alla. Detta kan komma som en överraskning för många och det har verkligen inte varit ett lätt beslut att fatta. Men av personliga skäl så lämnar jag bandet. Jag behöver göra detta för att utvecklas. Jag kommer dock fortsätta att skriva och spela in musik. Mer kommer att meddelas inom kort. Jag tackar er alla för allt. Med vänliga hälsningar Christopher Owens."

Därmed står basisten JR White ensam, och duons framtid är självklart osäker. Owens spelade tidigare i bandet Holy Shit, tillsammans med bland andra Ariel Pink. Sångaren föddes in i sekten Guds Barn och bodde förutom i USA längre perioder i länder som Danmark och Slovenien. Hans sektuppfostran, och förhållandet till sin mor, som fortfarande är med i Guds Barn, ligger till grund för många av Girls låttexter.

Bandet har släppt två album, Album 2009, och Father, Son, Holy Ghost från 2011. GAFFAs recensent David Winsnes gav den senaste skivan fem stjärnor och kallade den för ett på alla plan otroligt starkt popalbum:

"En melodimässig rulltrappa genom pophistorien. Med en produktion som tillför tyngd till de utsvävande gitarrsessioner som i sin tur avlöser de fina 60- och 70-talsarrangemang som Girls har i blodet. Progressiva Die låter som en oskriven Deep Purple-låt och på singeln Vomit används gospelelementet på ett näst intill lika utlösande sätt som på Screamadelica" Till recensionen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA