x

Metallica på väg in i studion

Metallica på väg in i studion

Sångaren och gitarristen James Hetfield berättade enligt Blabbermouth under en presskonferens i Mexiko i lördags att bandet verkligen längtat efter att få börja skriva nytt material.
– Vi har många idéer. Det har varit mycket som har kommit i vägen för att skriva nytt, därför är vi ganska uppspelta över att börja skriva igen. Det kan gå snabbt, det kan ta lång tid - vi har ingen aning. Det är det vackra med konstformen, sa han.

Planen är att Metallica ska gå in i studion i september för att börja sammanställa låtidéerna.

I en intervju med kanadensiske radioprataren Todd Hancock uppgav dock trummisen Lars Ulrich att skivan förmodligen inte kommer släppas förrän under 2014.
– Förhoppningsvis är det realistiskt att vi kommer kunna släppa skivan om ett och ett halvt år, alltså tidigt under 2014, sa han.

Detta eftersom bandet den närmsta tiden kommer att fokusera på att göra en 3D-film tillsammans med regissören Nimród Antal (Predators), som ska innehålla både livematerial och dokumentära delar. Bandets två konserter i Vancouver 24-25 augusti kommer filmas för att användas i filmen, därefter kommer dokumentära delar att filmas under de kommande två-tre veckorna, enligt Lars Ulrich.

Metallica släppte nytt senast i december förra året, ep:n Beyond Magnetic som innehåll fyra outgivna låtar från Death Magnetic-sessionen. GAFFAs Özgür Kurtoglu kallade skivan för ett försök att påminna folk om att bandet fortfarande kan skriva metal, efter Lou Reed-samarbetet Lulu.

"Precis som albumet som födde dessa låtar är det inte särskilt bra låtar som utgör Beyond Magnetic, snarare så är det fyllt med väldigt goda idéer och väldigt snygga riff som sitter i fel ordning, i fel tempo, spelade med fel ändamål på fel sätt under texter och sång som inte funkar längre för Metallica."

Läs hela recensionen här.

Lulu släpptes i oktober förra året och möttes mestadels av sågningar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA