x

Ke$has nya album är nära

Ke$has nya album är nära

Hur ska man beskriva Ke$has nya album?
– Jag tror att Ke$ha själv hade svarat "fantastiskt", det säger producenten och förlagsmannen Lukasz Gottwald, även känd som Dr. Luke, till Billboard.com. Han tillägger att den nya skivan är en förfinad presentation av Ke$has röst samt att den har en hårdare och mer rockig prägel än den platinasäljande debutplattan Animal från 2010.

– Du kommer att höra hennes röst mer. Hon bad om mindre produktionstricks och sådant den här gången. Det finns även fler gitarrer på skivan, vilket hon var klar och tydlig med att hon inte ville ha med på Animal. Nu fick vi dock använda lite gitarrer.

Gottwald berättar vidare att Ke$has team har arbetat med cirka 17 låtar hittills, och att Ke$ha började skriva på flera av dem under sin turné 2011. Låtarna har titlar som Crazy Kids, Supernatural och Last Goodbye, och både Ke$has mamma Pebe Selbert, som själv är sångerska, och punkikonen Iggy Pop har bidragit till låtmaterialet. Andra medmusiker och producenter är bland andra The Black Keys trummis Patrick Carney och den svenske producenten Max Martin.

– Vi är väldigt nära slutresultatet berättar Lukasz Gottwald, men vill ännu inte ge någon albumtitel eller releasedatum. 
– Du kommer att höra en tjej som har vuxit och utvecklats, men hon är fortfarande Ke$ha, säger Gottwald till Billboard.com

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA