x

Mumford & Sons släpper ny singel

Mumford & Sons släpper ny singel

Mumford & Sons debutalbum Sigh No More kom 2009 och nådde snabbt första platsen på albumlistorna i flera länder. Under 2010 fick bandet en hög popularitet och vann två Grammy Award, en för Best New Artist och en för Best Rock Song i form av albumets första singel Little Lion Man.

Nu är det dags för det första släppet ifrån nya skivan Babel som väntas komma till butikerna den 24 september. Singeln I Will Wait hade i dagarna premiär i brittisk radio där Mumford & Sons-medlemmen Ben Lovett skämtade och sa att detta egentligen är skivans sämsta spår och att det nu bara kan gå uppåt.

Om den nya skivan säger bandet följande:

"Vi började skriva de nya låtarna i god tid innan vi gick in i studion. I början skalade vi oss motvilligt bort ifrån den utstakade vägen. Vi älskar ju som bekant att spela live, men det har också blivit en del av vår kreativa process att skriva och göra soundchecks. Vi har aldrig varit mer sammansvetsade som band och det gör oss alla starkare. Så vi känner att albumet är en naturlig utveckling som vi är stolta över och vi kan inte vänta med att få ut det på vägen."

Mumford & Sons har spelat i Sverige flera gånger. 2010 besökte de Way Out West och senast spelade de på årets Peace & Love där GAFFA:s recensent Andreas Bäckman gav konserten fem stjärnor och skrev följande:

"Det är faktiskt snudd på omöjligt att inte älska dessa stiliga välluppfostrade herrar till strålande musiker denna afton. Det finns egentligen inget att anmärka på alls, mer än att det hela tenderar att blir lite för trevligt och i sina stunder står man själv där och ler utan att riktigt veta varför. Plus då att det är så otroligt irriterande när folk ska klappa på fel ställen - hela tiden. Det måste ändå klassas som två godkända invändningar och allt är ändå förlåtet när man i slutet av spelningen kör The Cave och hela publikhavet studsar unisont i eufori."

Läs hela recensionen här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA