x

Publikrekord och vegetariskt på Way Out West

Publikrekord och vegetariskt på Way Out West

I dag drar Way Out West igång. Det rapporteras att festivalen sålt fler biljetter än någonsin. Efter små förändringar på området från tidigare år har de ökat sin kapacitet och kan nu släppa fler biljetter.

Det stora rekordet är beräknat att sättas på lördag, då festivalen ståtar med namn som Kraftwerk, Laleh och Frank Ocean. Biljetterna till lördag är helt slut och arrangörerna räknar med hela 27 000 besökare.

Samtidigt har Way Out West klargjort att all mat på festivalen i år kommer vara vegetarisk. Det gäller inte bara den som säljs på området, utan även den som serveras artister och personal. Det motiveras med ett utbrett miljötänkande och att kött är ett stort slöseri med resurser.

"Vi tvingar inte folk att sluta äta kött, men om vi kan påverka miljön om så endast för några dagar så gör vi det. Vi vill sudda bort myterna om att vegetarisk inte är gott och inte mättar, vi vill ifrågasätta normen om att kött är det normala och vegetariskt det onormala", skriver arrangörerna på hemsidan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA