x

Florence And The Machine – en befriande diva

Florence And The Machine – en befriande diva

I kväll klockan 19:10 kommer Florence and The Machine inleda sin spelning på Flamingoscenen i Slottsskogen. I går kväll spelade bandet på Øyafestivalen i Oslo. GAFFAs Kjetil Sandlund var på plats och tilldelade spelningen fyra av sex stjärnor.

"När Florence Welch äntrar huvudscenen på Øya är det med en aura som inte är så vanlig på dessa platser. Det är rätt och slätt osedvanligt befriande med en diva på scenen på Øya – det är sällsynt. I flaxande kläder och en röst som kan mäta sig med det vita marmorberget på andra sidan motorvägen framstår hon på många sätt mer som en skådespelare i en Andrew Lloyd Webber-uppsättning än en som en Øya-artist", rapporterar Kjetil Nordhus och menar att det som saknats en aning under spelningen är rätt dynamik.

"Har du en ängels röst och är uppvuxen på La Scala-operan kan det vara bra att ha ett band som kan leva upp till och förbättra upplevelsen i stället för att ligga i bakgrunden. […] Konserten är som bäst när bandet får vara med och skapa en symbios.".

Men på det stora hela levererade Florence And The Machine enligt Kjetil Sandlund:

"Efter en härlig version av 'Dog days are over' går man därifrån med en bra känsla".

Räkna med gott om fina känslor framför Flamingoscenen i kväll.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA