x

Neil Young och Crazy Horse är tillbaka

Neil Young och Crazy Horse är tillbaka

Neil Young och hans vapendragare i bandet Crazy Horse släpper nu ytterligare ett album ihop. För bara några månader sedan gav konstellationen ut skivan Americana, ett coveralbum med tolkningar av kända amerikanska folksånger. Nya skivan heter Psychedelic Piller och väntas komma i oktober.

Albumet är det första med nytt material från Young och kompbandet Crazy Horse sedan Greendale från 2003 och kommer att innehålla samtliga Crazy Horsemedlemmar med Billy Talbot (bas) Ralph Molina (trummor) och Frank Sampedro (gitarr).

I oktober och november drar Neil Young och Crazy Horse ut på turné i USA och Kanada men som det ser ut i nuläget kommer de inte att nå vare sig Europa eller Sverige.

Skivan Americana recenserades av GAFFA:s Daniel Andersson som gav den tre stjärnor och skrev följande om skivan:

"På förhand har jag svårt att bli riktigt nyfiken på Youngs tolkningar och efter ett par lyssningar visar det sig att mina negativa föraningar besannas – finner ingen glädje i att ta del av en sexminutersversion av Clementine. Kan inte finna den rätta rock 'n' roll-nerven. […] Undantaget utgör tolkningen av God Save the Queen som ställer skivans tema på ända. Men kören och marschtrumman får mig att återgå till detta spår. Addera även en småtrevlig version av The Sillhouttes doo wop-klassiker Get a Job. Det är svårt att få grepp kring rockmyten Neil Young."

Läs hela recensionen här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA