x

Bombus backar upp Danko Jones

Bombus backar upp Danko Jones

Det kanadensiska rockbandet Danko Jones får nu ett gäng svenskar med sig som förband på den kommande turnén, i form av hårdrockarna Bombus. Danko Jones har dock redan en relation till Sverige då de släppt samtliga av sina skivor på det svenska skivbolaget Bad Taste Records.

Danko debuterade med sitt första fullängdsalbum, Born A Lion, 2002 efter ett antal tidigare EP-släpp. Uppföljande album We Sweat Blood och Sleep Is The Enemy satte bandet definitivt på kartan. Deras kommande skiva släpps i Europa den 21 september och har fått titeln Rock And Roll Is Black And Blue.

Bombus bildades i Göteborg 2008 influerade av storheter som The Melvins och Black Sabbath. De släppte sitt självbetitlade debutalbum 2010 som fick strålande recensioner av en enhetlig journalistkår.

Senast GAFFA recenserade Bombus var när de spelade på Debaser Slussen i Stockholm för ett år sedan, och recensenten Tomas Swiesciack skrev bland annat så här:

"Det är ett torftigt ökenlandskap sekunderna innan bandet gör entré på Debaser scen. Intromusiken ligger och skaver i luften och skapar samma laddade atmosfär som två duellerande revolvermän på en prärie innan pistolskottet "Styx" bryter all stillhet. Det är ömsom High On Fire-flum, ömsom Motörhead-influerad och stökig mansrock som västkustens gossar drar av på den dryga timmen.". 

Läs hela recensionen här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA