x

Leonard Cohen bjöd på sublim svärta

Leonard Cohen bjöd på sublim svärta

Imorgon fredag ställer sig Leonard Cohen på Gamla Ullevis scen i Göteborg. För knappt en vecka sedan befann han sig i Köpenhamn, där han stod för en bejublad och känslosam konsert. GAFFA Danmarks recensent Espen Strunk gav spelningen 5 stjärnor av 6 möjliga och konstaterade att det hela var sublimt men samtidigt väldigt mörkt:

"Återigen har kung Cohen bjudit på en rad poetiska tvärsnitt rakt ner i tvivlet och smärtan - men inte för att odla den, bara för att observera och dissekera den. Och återigen har han gjort det med en sublim skönhet, som gör det smärtsamt tydligt att det kan vara denna stora rösts sista omgång i ringen.". Läsa hela recensionen här. (På danska)

En känslosam tillställning är alltså att vänta när legendaren går upp på Gamla Ullevis scen imorgon fredag runt 19.30. En utförlig rapport av den spelningen, tillsammans med ett bildgalleri kommer att finnas att ta del av på GAFFA.se under lördagen.

OBS: I GAFFAs Weekend-utskick står det att Leonard Cohens spelning på Gamla Ullevi sker på lördag. Det är fel. Konserten är naturligtvis på fredag, och inget annat. Vi ber om ursäkt för detta.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA