x

The xx streamar nytt album

The xx streamar nytt album

Det har länge snackats om den engelska gruppen The xx andra album som ska följa upp 2009 års självbetitlade succédebut. Skivan Coexist släpps nu på måndag den 10 september men redan nu kan man höra skivan i radioorganisationen NPR Musics musikspelare.

The xx besökte Sverige senast i söndags då de spelade på Berns i Stockholm. GAFFA:s recensent Özgür Kurtoglu var där och skrev följande om spelningen:

"Det är de där glasklara gitarrslingorna, de som så sobert matchas med alla de där vassa och iskalla ackorden på piano, som etsar sig fast på de alltid lika tydliga baslinjerna, alltid ledande i ljudbilden och längst fram för att ge understöd åt Romy när hon sjunger på samma sätt som gitarren gör för Oliver när han gör detsamma. På detta sätt har The xx på fyra år gjort ett försiktigt väsen ifrån sig, ett väsen som egentligen inte gått att ignorera eller att undgå, som ett av de mest begåvade skaparna av omistlig popmusik som är aktiva idag."

Läs hela recensionen här.

Samma person recenserade Coexist och kallade det "ett album som är minst lika intressant som sin föregångare, med både nya ljud och idéer som gamla, som trängs på överproducerade låtar." Vad tycker du?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA