x

"Vi kämpar rebelliskt mot det oundvikliga"

"Vi kämpar rebelliskt mot det oundvikliga"

Det brittiska rockbandet Muse, som släpper sitt nya album The 2nd Law den 17 september, kommer att spela upp en låt i fredagens upplaga av den norska talkshowen Skavlan som sänds i SVT. Muse ger sig senare i höst ut på en turné som når Stockholm och Globen den 6 december för att dagen efter inta Malmö Arena. Någon Göteborgsspelning verkar dock inte vara aktuell.

The 2nd Law är bandets sjätte album, efter den senaste skivan The Resistance från 2009. den första singeln Madness släpptes den 20 augusti och har uppmärksammats inte minst för dess elektroniska och dubstepdoftande sound, där bandets äldre, rockigare element tycks som bortblåsta.

Bandets sångare Matt Bellamy säger i en intervju till GAFFA att den nya skivan var lättare att göra än den förra och att mycket handlar om att bryta ner hinder för att på så sätt kunna öppna nya dörrar. Han tror att om man vill ha en lång karriär inom musiken så måste man vara öppen för nya saker. Han förklarar den nya skivans titel, The 2nd Law, på föjande sätt:

– Albumtiteln refererar till den andra termodynamiska lagen – en deprimerande lag, som förutspår universums undergång. Jag har alltid varit intresserad av att finna sanningen bakom några av de problem vi står inför, på såväl individuella plan som för världen i stort. Det verkar som att de vetenskapliga lagarna är emot oss. Vi människor – och evolutionen på det stora hela – kämpar rebelliskt mot det oundvikliga, och det är intressant. Man kan säga att hela albumet kretsar kring denna kamp mot det oundvikliga.

Läs hela intervjun i GAFFA:s oktobernummer som finns ute den 28 september.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA