x

Se Mando Diao framföra nytt album – på bio

Se Mando Diao framföra nytt album – på bio

Svenska popbandet Mando Diao släpper sitt nya album Infruset, med tonsatta texter av den svenske poeten Gustaf Fröding. Två dagar inför släppet, den 28 oktober, gör de dock något ännu ovanligare. Då spelar de nämligen igenom hela skivan live, en spelning som kommer sändas direkt från flertalet biografer runt om i landet i ett samarbete med Folkets Hus och Parker och Doc Lounge.

2011 fick Mando Diaos sångare Gustaf Norén en förfrågan om han ville skriva musik till en av Gustaf Frödings dikter i samband med 100-årsjubiléet av poetens dödsdag. Gustaf föll för Frödings texter och började skriva tillsammans med bandkamraten Björn Dixgård. Sedan spelade de in skivan under fem intensiva dagar tillsammans med Göteborgsproducenten Björn Olsson. Även skådespelaren och musikern Thorsten Flinck medverkar på ett spår.

Gustaf Norén säger själv om projektet:

– Vissa album kommer liksom från himlen, som ett ljussken, och boom! Plötsligt är du gravid som Jungfru Maria. Vi hade från början inga som helst planer på att göra en skiva på svenska, men å andra sidan: finns det något bättre sätt att följa upp en discohit än med en långsam, svensk ballad?, säger Gustaf i ett pressmeddelande.

Under spelkvällen den 28 oktober kommer publiken även att få ta del av en nyproducerad dokumentär om Mando Diao, samt även få möjlighet att köpa den nya skivan innan den släpps.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA