x

April Divine förlorar trummis

April Divine förlorar trummis

Det svenska rockbandet April Divines trummis Per Karlsson hoppar nu av bandet. Det skriver tidningen allehanda.se. Karlsson, som förutom karriären som trummis även gjort sig känd som arrangör för diverse rockarrangemang, tog beslutet att lämna bandet i torsdags:

– Samarbetet i bandet fungerade helt enkelt inte längre och det rådde meningsskiljaktigheter om hur bandet skulle skötas och vilken väg bandet skulle ta i framtiden. I samband med detta har det dykt upp massa andra projekt för mig som känns intressanta och som jag hellre vill lägga min tid på, såsom exempelvis Rock On The Docks-arrangemangen, säger Per Karlsson till Allehanda.

April Divine bildades 1998 under namnet Starfuck. Senare bytte man namn till Bloody April för att till slut landa i April Divine. 2002 blev de framröstade som det bästa osajnade rockbandet i P3 och har hunnit släppa två soloalbum, Chapter One (2007) och Redemtion (2010). De har även agerat förband på Europaturnéer med de internationellt kända rockbanden Alter Bridge och Staind.

GAFFAs Jonas Appelqvist gav Redemption en stjärna och skrev följande om den:

"Det verkar som om dessa Örnsköldsvik-killar är sökande själar. De vill höra hemma någonstans. De verkar vilja ha vägledning. Mitt tips är att följa gängse mall i hockey-meckat och snöra på sig skridskorna igen för det här blir ingen glad av. Midtemporock som har mer gemensamt med Takida och Staind än Bullet For My Valentine. Det man får ge dem är att det är tydligt att låtarna genomarbetats föredömligt, men det har gjorts utan vare sig hjärta eller kuk – något som är hårdrockens a och o, Hårdrock 1.0 typ." Läs hela recensionen här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA