x

Hyllad skådis släpper rockalbum

Hyllad skådis släpper rockalbum

Den amerikanska skådespelaren, regissören, författaren och programledaren James Franco kan nu även skriva rockstjärna på sitt cv. Eller, hur mycket rockstjärna det blir av den här mannen vet vi inte än, men nu meddelar i alla fall Danmarks Radio att Franco på tisdag släpper debutplattan Motorcity tillsammans med sin skolkompis Tim O'Keefe under namnet Dandy.

Franco ska även ha regisserat videon till bandets första singel Love In The Old Days, och på skivan kommer även en annan känd person att medverka, nämligen den gamle Motownsångaren Smokey Robinson.

James Franco är nog mest känd för den svenska publiken som karaktären Harry Osborn i Sam Raimis Spiderman-trilogi, men han hade även en ledande roll i den kortlivade men hyllade amerikanska serien Freaks and Geeks (Nollor Och Nördar). 2011 hade han huvudrollen i regissören Danny Boyles uppmärksammade drama 127 Hours, som handlar om en ensam bergsklättrare som blir fastklämd under en stor sten och tvingas ta till drastiska åtgärder för att överleva. James Franco ledde även Oscarsgalan 2011 tillsammans med Anne Hathaway.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA