x

Orkanen Sandy gäckar musikbranschen

Orkanen Sandy gäckar musikbranschen

Orkanen Sandy har under de senaste dagarna härjat fritt i östra USA och ställt till med översvämningar i tunnelbanor, startat bränder, vält träd och förstört vardagen för miljoner av människor. Det våldsamma ovädret har även drabbat landets musikbransch på flera punkter.

Det rapporteras om att de kraftiga vindarna har skadat Rock And Roll Hall Of Fame-byggnaden i Cleveland, Ohio. Samtidigt tvingades en rad artister ställa in konserter.

I New York stoppades under måndagen och tisdagen show efter show. Rapparna Mos Def och Ghostface Killah, electronicaartisten Grimes och Bruce Springsteen fick alla sina konsertplaner grusade och Cat Powers söndagsspelning i Philadelpia flyttas till 2 januari. I slutändan berörs lika mycket artister som arrangörer och promoters av det rådande kaoset.

Twitter har i sin tur gått varmt med Sandy-relaterade tweets från de största artisterna. Nyligen Sverigeaktuella Grizzly Bear skrev kort men kärnfullt "Helvete och lycka, New York City!" medan Katy Perry gav "ljus och kärlek till de på östkusten".


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA