x

Den Stora Vilan släpper nytt

Den Stora Vilan släpper nytt

Det sju man starka psykedeliska rockbandet från Göteborg är på gång med sin tredje fullängdare. Albumet har fått namnet Förvandling och släpps den 5 december. Producerat har Olle Björck och Per Stålberg (Division Of Laura Lee) gjort, herrar som tidigare jobbat med bland andra Håkan Hellström och Daniel Gilbert.

Förvandling blir gruppens andra album 2012 och när förra skivan Livegrodor recenserades i GAFFA lät det så här från recensent Tatiana Castillo Madrid:

"Det är intressant att man väljer att paketera nya låtar i den här typen av ljudbild. Lite vågat, rent av. Å andra sidan är det såhär, i liveformatet, som man har introducerats till dem och skivan framkallar varma familjära minnen från de kvällar som man varit på ett DSV-gig. För är det något som det sju man starka bandet är bäst på så är det att skapa en vibrerande och intim atmosfär, och att få varje nummer att låta som unika utsvävande jammanden."

Här kan du se en 2001- och allmänt sci-fi-inspirerad albumtrailer som går i samma spår som musikvideon till senaste singeln För Långt Ut som du kan beskåda nedan:

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA