x

De leder Musikhjälpen 2012

De leder Musikhjälpen 2012

Gina Dirawi, Jason Diakité och Kodjo Akolor som ledde Musikhjälpen förra året återförenas och leder programmet även i år, avslöjar Sveriges Radio idag.

– Det ska bli extremt kul att återigen leda Musikhjälpen! Jag och Kodjo har suttit hela sommaren och hoppats att vi ska få frågan igen – larvigt, jag vet – så jag blev skitglad när de frågade, säger Gina Dirawi. Musikhjälpen är en av de roligaste saker jag gjort. Samhället är så individbaserat, man har fokus på sig själv, så det är coolt att få igång en hel generation att bry sig om andra människor.

Förra året samlade Musikhjälpen in över 18 miljoner kronor till förmån för unga flickor och deras rätt att gå i skola. I år samlar man in pengar för barns rätt till vatten i slumområden.

Musikhjälpen 2012 äger rum den 10 till 16 december och sänds från en glasbur på Stortorget i Malmö, där Jason, Gina och Kodjo instängda tillsammans kommer att sända 144 timmars live-radio.

GAFFA har under åren bidragit med en rad auktioner till radioprogrammet. 2011 kunde man buda på signerade och inramade GAFFA-omslag.

Förra årets mest önskade artist i programmet var ingen mindre än Jason Diakités artist-alterego Timbuktu.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA