x

”Svenskarna hatar oss”

”Svenskarna hatar oss”

I en intervju med The List berättar Mark E Smith om första gången han stötte på Mumford & Sons, på en irländsk festival för två år sedan. Irritationen tog vid när gruppen fick för sig att starta en singalong backstage:

– Jag pratade med festivalens promoter, som är en vän till mig, och sa: "du, ta inte den här skiten. Du har satt oss bredvid något irländskt mongoloid-folkband". Promotorn vände sig mot mig och menade att "de är nummer ett på den engelska albumtopplistan". Jag trodde att han skämtade. De började klappa händerna och sjunga, det lät som att de dansade på borden – så jag bad dem hålla käften.

När gruppens komplicerade förhållande till sin publik kom på tal i intervjun passade Mark E Smith på att ge sina svenska fans en känga med en efterföljande vänlig klapp.

– Vi drog till Sverige och de hatar oss verkligen där, men det var ändå en ok spelning.

The Fall är i skrivande stund så gott som klar med ännu en fullängdare, avslöjar Mark E Smith för The List.

– Vi har varit i The Kinks studio. Gruppen blir bara bättre och bättre. För närvarande jobbar vi med de sista bitarna. Jag har ingen titel på skivan än, men vi funderar på ett januarisläpp.

Läs en underhållande recension av The Falls något kaosartade konsert på Strand här: Ett band i toppform tröttnar på Stockholmspubliken


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA