x

TSOOL säger adjö med ny EP

TSOOL säger adjö med ny EP

TSOOL gjorde entré med EP:n Homo Habilis Blues för 18 år sedan. Nu tackar de för sig på samma format med hjälp av fyra nya låtar och EP:n Shine On. En EP som bland annat innehåller låten Coma Blues där trummisen Fredrik Sandsten axlar rollen som sångare för första och sista gången.

The Soundtrack of Our Lives är just nu ute på en årslång avskedsturné  som efter mångt och mycket börjar sjunga på sista versen. Åtta spelningar återstår innan finalen på Södra Teatern i Stockholm sätter igång, då bandet kommer att framföra ett album per spelning, sex kvällar i rad, i kronologisk ordning.

Så här säger bandet själva i ett pressmeddelande: 
"Eftersom ni vet att The Soundtrack of Our Lives inte hinner med att göra så mycket mer gigs i detta avskeds-år så gick vi in i studion förra helgen under stoj och stim och gjorde klart lite låtar som låg gömda i Tsool -garderoben. Och eftersom vi började med en EP så tyckte vi att det var lämpligt att avsluta med en sådan till.

'To The Heroes of This World' är en hyllning till alla ni hjältar som följt och supportat bandet under dom 18 år som fick The Soundtrack of Our Lives till att växa i en fulländning för att slutligen leva ett eget liv i etern och evigheten. Avslutande 'Coma Blues' är en skön stänkare där vår Trummis Fredrik Sandsten för första och sista gången tar hand om sången. Det som finns där emellan är lite låtar som vi inte riktigt klarade av att placera in i låtordningen på tidigare plattor.... Så Varsågod! Vi tackar ödmjukast för oss och den tid som varit. Och från oss alla till er alla öskar vi: EN RIKTIGT GOD JUL & EN VÄLDIGT GOD FORTSÄTTNING!! "

Shine On släpps den 12 december, digitalt och i begränsad upplaga på 10"-vinyl.

Resterande spelningar: 

22 Nov – Karlstad, Scala Teatern,
23 Nov Örebro, Kulturhuset,
24 Nov Västerås Sigurdsgatan 25,
7 Dec Malmö,KB,  8 Dec Halmstad, B&B.
13 Dec Åre, Bygget.
14+15 Dec Göteborg, Pustervik
17 Dec Stockholm, Södra Teatern (Welcome To The Infant Freebase)
18 Dec Stockholm, Södra Teatern (Extended Revelation)
19 Dec Stockholm, Södra Teatern (Behind The Music)
20 Dec Stockholm, Södra Teatern (Origin Vol1.)
21 Dec Stockholm, Södra Teatern (Communion)
22 Dec Stockholm, Södra Teatern (Throw It To The Universe)

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA