x

”Upplagt för flärd och dekadens”

”Upplagt för flärd och dekadens”

Hur kom ni att bli en del av Fuck Cancer-eventet?

– Vi träffade Hanna och Julia från Ung Cancer sommaren 2011. Vi hyrde ett hus i skogen utanför Eskilstuna och de var i krokarna så vi bjöd in dem på fika. God stämning uppstod ögonblickligen och vi insåg att vi på ett eller annat sätt ville hjälpa varandra. Kärlek och förståelse har alltid känts som ett genomgående tema för Ung Cancer, även för oss och det känns stort att kunna vara delaktig i allt de gör för unga människor som drabbats av cancer I Sverige. Sen 2011 har vi gjort olika projekt tillsammans och Pustervik 30 november är ett av dessa.

Vad kan publiken förvänta sig av er konsert den här kvällen?

– Vi är sex unga män i våra bästa år som tycker det är ruskigt skoj att spela musik tillsammans och Göteborg har alltid behandlat oss väl, så det är upplagt för flärd och dekadens. Vi ska släppa vår nya platta nu i februari så vi kommer spela lite smakprov från den. Filip blåser i trumpeten. Alltid en fröjd för ögat.

Och om vi vänder på det, vad förväntar ni er av publiken?

– Svårt att förutspå såklart men Ung Cancer har en förmåga att samla människor med mycket god energi omkring sig, så vi hoppas på dans och kalas. Om publiken är taggad blir vi ännu mer i gasen och det smittar tillbaka. En tillbaka-kaka-win-win-situation.

På vilket sätt förändras er musik live?

– Vi är ett live-band i första hand. Har haft det stora nöjet att spela mycket de senaste åren i alla tänkbara situationer och blir tryggare för varje ackord som går så att säga. Har lite olika versioner på låtar som vi kan ta till beroende på hur stämningen i lokalen är. Därför är publiken alltid viktig. Låtar och låtlistor kan göras om. De bästa konserterna är när man känner att alla i lokalen gör giget tillsammans.

Har ni några ritualer innan ni går på scen?

– Hitta alla medlemmar. Ibland hittar vi några extra. Det är bonus. Bestämma vem som ska spela solo.

Vad brukar ni göra när ni gått av scen?

– Ta ett snabbt bandmöte på nån minut. Inga utomstående är inbjudna. Snacka om vad som just hänt. Det brukar vara gött att samla sig och landa om än bara en kort sekund. Smutta på mjöd.

Vad har ni på er rider?

– Inget. Då blir man alltid positivt överraskad.

Vilket är ert galnaste konsert- eller "ute på turné"-minne?

– Måste alltid svara Sjönevadsfesten. Liten festival i skogen utanför Falkenberg driven av en samling kärleks-riddare. Vi kan inte sluta komma tillbaka varje år. En plats där människor kramas och ser varandra i ögonen. Det uppskattas alltid!

Lyssna på Isak Strands spellista med temat Hedra Unionen här.

Stig Strand vs. Toe, Navid Modiri & Gudarna, Promoe med flera ser man på Pustervik, fredag 30 november.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA