x

Justice till Dans Dakar

Justice till Dans Dakar

Nästa år gör Justice ett enda besök i Sverige och det sker på Dans Dakar. Väl där kommer den inflytelserika dj- och producentduon ge åhörarna ett dj-set. Varken mer, varken mindre.

Duon hyllades nästintill unisont världen över när de 2007 släppte sitt debutalbum och blev hajpade Ed Banger Records flaggskepp. Och själva essensen av den för tidens omåttligt populära smutsiga indierock-inspirerade franska elektro. Med låtar som D.A.N.C.E och We Are Your Friends förenade man indiekids, elektronikanördar och medelsvensson på dansgolven.

Justice besökte årets Hultsfredsfestival och tömde i sedvanlig sin skitiga elektronik över en partyglad publik. GAFFAs Andreas Bäckman var på plats:

"En ljusshow utöver det vanliga med multikulörta frenetiskt blixtrande discoljus i olika takt- och rörelsemönster, ett konstant flöde av haze-rök och ett skimrande ljusnät stort som en husfasad i bakgrunden i skiftande neonfärger. Justice själva upphöjda bakom 20-talet marshallhögtalare och det mesta kännetecknet; det illuminerade korset i förgrunden. Allt tillsammans med klassiska build-ups och drops, hyperdiskant som övergår till massiv pumpande bas och Justice och Ed Bangers patenterade distade electrobeat gör att det inte går att värja sig."

Till recensionen.

Dagens släpp är Dans Dakars första för nästa års festival, som i vanlig ordning sker i Stockholm och under datumen 31 maj och 1 juni. Nytt för nästa år är att dansfestivalen på fredagen flyttar in till en rad klubbar i stan. Men på andra dagen är det som vanligt två utomhusscener vid Universitetet som gäller.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA