x

Beyoncé debuterar som regissör

Beyoncé debuterar som regissör

Beyoncé Knowles är inte bara en känd musiker och låtskrivare. I början av 2000-talet debuterade hon även som skådespelare i komedin Austin Powers In Goldmember, där hon bland annat spelade mot komikern Mike Myers. Senare dök hon även upp i andra filmer av mer allvarlig karaktär, bland annat i Dreamgirls, där hon spelade tillsammans med stjärnor som Eddie Murphy, Danny Glover och Jamie Foxxx. Knowles nominerades till flera utmärkelser för insatserna i filmen, som fokuserar på karriären av en klassisk tjejgrupp på 1960-talet. Bland annat en Golden Globe för bästa kvinnliga huvudroll.

Hennes inblandning i filmindustrin tycks ha gett henne mersmak, för i dagarna meddelades det att Beyoncé själv ska regissera och producera en självbiografisk dokumentär. Den är planerad att visas på tv-kanalen HBO den 16 februari. Materialet till dokumentären kommer från inspelningen som sångerskan gjort själv och ska ge tittarna en inblick i hennes hektiska liv som artist, skådespelare och nybliven mamma. Rykten säger också att hon är mitt uppe i uppföljaren till sitt fjärde och senaste album, som logiskt nog bär titeln 4 och som kom ut förra sommaren.

Dokumentären kommer att visas några dagar efter det att Beyoncé uppträder i halvtid under Super Bowl-finalen. Det gigantiska amerikanska fotbolls-evenemanget sker i New Orleans och det förväntas även att hon får sällskap på scenen av sin man Jay-Z och hennes tidigare bandmedlemmar ur Destinys Child.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA