x

Se smakprov från Metallica-dvd

Se smakprov från Metallica-dvd

Metallica antydde i september att bandet eventuellt höll på med en live-dvd och i slutet av förra månaden gjordes det officiellt. En dvd med namnet Quebec Magnetic kommer släppas i mitten av december. Dvd:n innehåller live-upptagningar från en konsert de gjorde i kanadensiska Quebec City 2009. Materialet kommer att släppas både som BluRay och dubbel-dvd. Live-släppet är speciellt med tanke på att det är den första produktionen som kommer distruberas genom Metallicas egna skivbolag vars namn fortfarande hålls hemligt.

- Vi har fortfarande en del i:n att sätta pricken över innan vi kan avslöja något namn eller snygg logotyp. Men vi är väldigt glada över att själva få hålla i tyglarna till denna utgåva, berättade bandet på sin hemsida för en tid sedan.

Senast vi hörde något från Metallica var med skivan Lulu som de gjorde tillsammans Lou Reed. Ett album som fick tummen ned av de flesta. I juli avslöjade dock bandets trummis Lars Ulrich att bandet hade planer på att gå in i studion till hösten.

- Varje gång James Hetfield plockar upp en gitarr lyckas han komma på några lysande riff. Jag ser till att de spelas in och så försöker jag och bandet göra något verkligt av det. Vi har tonvis med idéer och det är dags att omvandla dem till låtar berättade Lars Ulrich för musiktidningen Metal.

Quebec Magnetic kommer att innehålla över tre timmars inspelning och låtlistan är imponerande:

 

That Was Just Your Life

The End Of The Line

The Four Horsemen

The Shortest Straw

One

Broken, Beat & Scarred

My Apocalypse

Sad But True

Welcome Home (Sanitarium)

The Judas Kiss

The Day That Never Comes

Master of Puppets

Battery

Nothing Else Matters

Enter Sandman

Killing Time

Whiplash

Seek & Destroy

For Whom the Bell Tolls

Holier Than Thou

Cyanide

Turn the Page

All Nightmare Long

Damage, Inc

Breadfan

Phantom Lord

 

Metallicas fans har alltså mycket att se fram emot dvd:n kommer om 14 dagar. Under tiden, kolla in den helt nya trailern nedan:


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA