x

Två nya artister till P3 Guld

Två nya artister till P3 Guld

Idag avslöjar P3 Guld två nya artistnummer och det är inga mindre än Loreen och popduon Icona Pop, två akter båda med nysläppta album.

Loreen blev känd för sin medverkan i Idol 2004 men slog igenom stort genom vinsten av Eurovision Song Contest med låten Euphoria. Sedan dess har låten toppat digitala försäljningslistor i 21 länder, sålt tio gånger platina i Sverige och setts över 100 miljoner gånger på Youtube. Loreen är även nominerad till Årets Svenska Soloartist på GAFFA priset 2012. När hennes album Heal släpptes i november gick det direkt upp på Sverigetopplistans förstaplats. Sist hon uppträdde i Göteborg var i somras på MTV World Stage och i februari kommer hon alltså tillbaka.

Icona Pop består utav Aino Jawo och Caroline Hjelt som från första gången de träffades bestämde de sig för att göra musik ihop. Samarbetet inleddes dagen efter och sedan dess har det gått fort. Deras låt Manners gavs ut på en fransk etikett och plockades upp av hiphop-gruppen Chiddy Bang, Nights Like This gavs ut på brittiska Mercury Records och det breda genombrottet kom med I love it som legat 20 veckor på svenska singellistan. I dagarna gav tidningen Rolling Stone deras singel We Got the World 3 ½ av 4.

Om deras första skiva med samma namn som gruppen skrev GAFFA:s Özgür Kurtoglu: Icona Pop låter som bäst när musiken är så sockersliskig att den utan problem hade platsat bra i vilket avsnitt av Heartbeats som helst, för att i nästa låt vara den bästa pop som skrivits på hela året. Framtiden är likväl deras, och live har de gång på gång visat att de vet exakt vad som krävs för att styra och ställa efter egna regler.
Läs hela recensionen här.

P3 Guld är P3:s eget musikpris och hålls för nionde gången i Göteborg den 19 januari nästa år. Vinnarna utses av P3:s lyssnare och jurygrupper genom röstning. P3 Guld delas ut i nio olika kategorier och i varje har fem nomineringar utsetts, antingen av en storjury (Årets artist, Årets grupp, Årets nykomling, Årets låt och Guldmicken) eller en specialjurygrupp (Årets dans, Årets hiphop/soul, Årets pop och Årets rock/metal).


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA