x

Bruce Springsteen klar för Sverige

Bruce Springsteen klar för Sverige

3 maj visar Bruce Springsteen & The E Street Band upp sig på Friends Arena, skriver Live Nation i ett pressmeddelande.

Så sent som i juli i år slog han sitt eget 27 år gamla publikrekord på Ullevi i Göteborg, inte bara en gång utan två. GAFFAs Jack Hildén var på plats under den första kvällen:

"Den här spelningen och turnén domineras av en spelglädje som faktiskt inte har någon motsvarighet i E Street Bands arkiv. Glädjen är nämligen sprungen ur dess motsats – sorgen. My City Of Ruins är den tematiska kärnan. Bandet presenteras och då blir det samtidigt konkret vilka som inte är med. Turnéns uppgift är att hålla saknaden vid liv."

Till recensionen.

Bruce Springsteen slog igenom stort i mitten på 70-talet med albumet Born To Run, och följde sedan upp med klassiska album som Darkness On The Edge Of Town, The River och Born In The U.S.A. Han har till dags dato sålt över 120 miljoner skivor världen över samt vunnit en mängd priser, bland annat 20 Grammys, en Oscar, Polarpriset och en plats i Rock and Roll Hall Of Fame. Bruce Springsteens senaste album, The Wrecking Ball, kom i mars i år.

Biljetter till Bruce Springsteen and The E Street Band på Friends Arena släpps på fredag den 7 december kl 9.00 och finns från och med då att köpa via GAFFA.se/live


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA