x

The Embassy är tillbaka

The Embassy är tillbaka

Det har gått sju år sedan The Embassy släppte sitt andra fullängdsalbum – Tacking från 2005. Nu kommer uppföljaren. Tidigt nästa år, närmare bestämt den 30 januari, släpper nämligen The Embassy sitt tredje album på 11 år i form av en skapelse som fått namnet Sweet Sensations

Albumet har suttit långt inne och tvivel har funnits huruvida The Embassys Fredrik Lindson och Torbjörn Håkansson över huvud taget skulle leverera en skiva nummer tre. Duon har sedan 2005 bjudit på ett antal sporadiska singlar, såsom fantastiska Some Indulgence från 2005, You Tend To Forget från 2008 och tidigare i år nedladdningsbara låten Roundkick. Förra året kom samlingsalbumet Life In The Trenches som sammanfattade tio år av visioner och GAFFAs Björn Schagerström skrev så här om det:

"Samlingen fungerar vidare som en välbehövlig påminnelse om vid sidan av-diamanter som trösterika C'est la vie och direkta Flipside of a Memory. Och det är framförallt i det ljuset som jag ser Life in the Trenches. Som ett sätt att samla upp och lyfta fram det som inte borde försvinna långt bak i floden av all ny musik, som rullar in varje dag. Och som en stark grund att ta avstamp ifrån. The Embassy har ju alltid, som i videon till låten Hurt, gått och burit på en skylt som det står Future på."
Läs hela recensionen här.

Markera alltså den 30 januari 2013 i era kalendrar, ty det är dagen för den transsexuella discoduons återkomst.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA