x

Mumford & Sons jobbar på nya låtar

Mumford & Sons jobbar på nya låtar

Mumford & Sons avslöjar att de redan börjat arbeta på nya låtar. Bandet släppte sitt andra album Babel i september som steg direkt till plats ett i Storbritannien och USA. Här i Sverige nådde den aldrig riktigt till toppen men nådde ändå en väl värd att nämna fjärde plats. Och bandet låter alltså inte sina fans vänta på nytt material. Bandets banjospelare Winston Marshall sa nyligen i en intervju för NME:

- Kommer vi vänta flera år innan vi gör ännu en skiva? Nej för i helvete. Det var här ni hörde nyheten först. Vi har precis börjat arbeta på nya låtar, vi har fått tag i en replokal. Det är stommar till låtar, men riktigt spännande stommar. Kraftiga stommar.
Tidigare idag 6 december, avslöjades det även att Babel nominerats till Grammy-galan 2013 i kategorin årets bästa album.

I Sverige utbröt det kollektiv depression då de i somras tvingades ställa in på Hultsfredsfestivalen. Spelningen blev av på Peace & Love några veckor senare. En konsert som var den överlägset mest uppskattade på festivalen. Mumford & Sons tycks ha den effekten. På ett ganska unikt sätt lyckas de binda samman människor från hela världen som i övrigt inte nödvändigtvis har så mycket gemensamt med varandra, förutom att de älskar Mumford & Sons folk-pop. I sammanslutning med att Babel släpptes fick GAFFA:s Andreas Bäckman träffa bandet för att prata om dels ny skivan men även om hur bandet som ständigt är på turné klara pressen. Ni kan läsa hela intervjun här.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA