x

Hyllad pop till Knarrholmen

Hyllad pop till Knarrholmen

Då var andra advent åter överstökat och med det följer ännu ett artistsläpp från Knarrholmen. Festivalen presenterar popakten El Perro Del Mar. Sarah Assbring, personen som döljer sig bakom artistnamnet, släppte nyligen albumet Pale Fire, en skiva som nådde hög placering på GAFFAs lista över årets album. Skivans singlar har spelats flitigt i P3 och i förra veckan nominerades albumet till Årets pop i P3 Guld. Sedan 1 november har Sarah varit ute och turnerat med Pale Fire Tour runt om i Europa med tre stopp i Sverige, 22 november spelade hon på Nefertiti i Göteborg. GAFFAs Daniel Andersson skrev:

"Nyss hemkommen från Berlin ger El Perro Del Mar en av årets bästa spelningar; oavsett om musiken berör sommardub i form av Love In Vain eller ödesmättad 90-talshouse såsom To The Beat Of A Dying World blir konserten aldrig spretig. Endast fängslande." Läs hela recensionen här:

Sedan Sarah Assbring startade El Perro Del Mar i Göteborg 2003 har mycket hänt. Flera ep:s och album, ett antal turnéer i USA och Europa (bland annat en med Lykke Li), en låt remixad av Robyn och så vidare. Med Pale Fire som släpptes i november gjorde hon en bejublad comeback och visade att popen inte är död, istället lever den vidare genom att anta nya former och vägar. GAFFAs Daniel Andersson recenserade även Pale Fire och för att citera honom:

"I flera spår infinner sig till och med en sakral domedagsstämning och att utifrån dessa premisser skapa en kommersiell popskiva är en kvalitetsstämpel i sig." Läs hela recensionen här:

Knarrholmen äger rum den 24-25 maj på ön med samma namn. Sedan första advent är även Lorentz & Sakarias klara för festivalen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA