x

Latinostjärna död i flygkrasch

Latinostjärna död i flygkrasch

Sångerskan Jenni Rivera har omkommit i en flygolycka i norra Mexiko. Vraket av hennes plan hittades på söndagen i Rivera nära Iturbide, Nuevo León uppger myndigheterna till nyhetsbyrån AFP. Flygplanet var på väg söderut från Monterrey till Toluca med sju personer, när flygledarna miste radiokontakten med planet strax efter starten på söndagsmorgonen. Alla sju ombordvarande omkom. Jenni var en av de stora musikstjärnorna i Central- och Sydamerika och har sålt mer än 20 miljoner album världen över med sin musik med texter på spanska.

Jenny Dolores Rivera Saavedra föddes 2 juli 1969 i Long Beach, Kalifornien. Hennes föräldrar var mexikanska invandrare som uppfostrade de fem syskonen (inklusive Lupillo Rivera, även han känd sångare) i en musikalisk hemmamiljö. Redan under gymnasietid blev hon gravid med det första av hennes fem barn och 1984 gifte hon sig med barnets far, José Trinidad Marín. Det var inte förrän 1992 som hon gick in i studio första gången för att spela in musik och snart hade hon gjort sig känd som ett av de stora namnen i de mexikanska musikgenrerna Banda och Nortena.

Bland annat nominerades hon både år 2003, 2008 och 2010 till den latinska Grammy-galan. Hennes tionde studioalbum, Jenni som kom 2008, var hennes första album att placera sig som listetta på Billboard Top Latin Albums chart i USA. Hon var den första kvinnliga Banda-artisten att sälja ut en konsert på Gibson Amphitheater i Universal city och blev även den första artisten att sälja ut spelningar två dagar i rad på Nokia Theatre i Los Angeles i augusti 2010.

Hennes senaste album Joyas Prestadas Pop kom förra året. Utöver sin framgångsrika musikkarriär gjorde hon sig även känd i tv tack vare hennes realityserie I Love Jenni som sändes via det amerikanska tv-bolaget Telemundo. Hon syntes även som en av röstcoacherna i den andra säsongen av den mexikanska versionen av The Voice.

Jenni Rivera blev 43 år gammal.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA