x

Queens Of The Stone Age blir utan Dave Grohl

Queens Of The Stone Age blir utan Dave Grohl

Från och med mars nästa år kommer Queen Of The Stone Age att bege sig ut och turnera men nu går alltså Dave Grohl ut med att han inte kommer att följa med, trots att han spelar trummor på deras kommande skiva. Detta avslöjade han för CBS Local bara för några dagar sedan och han har inte riktigt kommit med någon förklaring. Fansen i Sverige blir alltså utan Grohl när Queens Of The Stone Age visar upp sig under nästa års Peace & Love-festival.

När bandets sångare och gitarrist Josh Homme i början av förra månaden avslöjade att bandet hade rekryterat Dave Grohl, som ersättare för Joey Castillo, skapades en våg av entusiasm över hela världen. Senare kom även nyheten om att Nine Inch Nails frontman Trent Reznor också ska bidra med en låt på den nya skivan. Deras kommande album har hittills inte fått något namn eller ett officiellt releasedatum, men Homme menar att albumet kommer ut i slutet av nästa år.

− Den här skivan är lite mer lyriskt sårbar, men den är även musikaliskt djupare och rikare och även lite underligare. Det låter som när man springer i en dröm, har Homme sagt till Radio One.

Grohl, som tagit en paus från huvudprojektet Foo Fighters, har i det senaste fokuserat helt på att agera trummis för QOTSA men han har även pratat om sidoprojektet Them Crooked Vultures, hans band med Josh Homme och Led Zeppelins John Paul Jones.

− Vi har pratat om det, jag vet att en dag kommer vi igen eftersom vi älskar att spela tillsammans, har han sagt till NME.

Tycker ni det är rörigt med Grohls olika konstellationer och bandmedverkan? De ovannämnda grupperna är bara en bråkdel av vad Dave Grohl presterat musikaliskt. Tidigare har han även varit medlem i Scream och Nirvana och dessutom spelat med Killing Joke, Tenacious D, Nine Nails Inch, Juliette And The Licks, David Bowie, Mike Watt, Buzz Osborne, The Prodigy , Slash, Cage the Elephant och hans egna metalproject Probot.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA