x

Johnossi med nytt album och turné

Johnossi med nytt album och turné

Rockduon Johnossi är aktuella med nytt album. Den 20 mars nästa år släpps uppföljaren till 2010 års Grammisbelönade album Mavericks. Skivan blir duons fjärde och har spelats in i en studio på Skeppsholmen i Stockholm.

Som producent återfinns Lasse Mårtén som även producerade Mavericks, och som denna gång tar hjälp av Björn Yttling från Peter, Bjorn & John och Pontus Winnberg som tidigare jobbat med bland andra Miike Snow.

Som GAFFA tidigare meddelat kommer Johnossi att premiärspela den första singeln Gone Forever från den ännu obetitlade plattan på P3 Guld-galan den 19 januari.

Så här säger bandet själva om det nya albumet:

"Det har varit ett hektiskt år fullt av spänning, tvivel, kreativitet, ångest och en handfull andra känslor man går igenom när man försöker skapa något meningsfullt. Detta album betyder väldigt mycket för oss. På många sätt känns det som om vi lyckats rensa oss själva från allt som varit, för att sen börja om från början och bygga från grunden igen. 2012 markerar slutet på en era. För världen och för Johnossi. Vi går nu in i en ny era. Vi är mer upplysta och hungrigare än någonsin."

Johnossi kommer även att åka ut på en mindre Skandinavien-turné som inleds den 2 maj i Oslo och sedan åker vidare till:

Göteborg, 3 maj, Trädgår'n
Malmö, 4 maj, KB
Stockholm,5 maj, Cirkus

Biljetterna släpps imorgon den 14 december klockan 10. Köp din biljett på GAFFA Live.

Se trailern för albumet nedan:

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA