x

Kanye West, Elvis och Fugees på vita duken

Kanye West, Elvis och Fugees på vita duken

När det om en och en halv månad är dags för den 36:e upplagan av Göteborgs Internationella Filmfestival kan vi konstatera att musiken kommer att få en betydande roll på evenemanget.

Bland annat har rapparen Ice-T färdigställt hiphop-dokumentären Something From Nothing: The Art of Rap, en dokumentärfilm som handlar om konsten att skriva rap-verser, och som tar tittaren med på en resa genom rappens historia. I filmen dyker en rad bekanta och berömda ansikten upp, i form av bland andra Kanye West, Dr. Dre, Eminem och Ice Cube.

Vi får även bevittna den helt osanna historien om Elvisimitatören Carlos som blandar spelningar på nattklubbar med ålderdomshem och som får se sig slagen av kollegorna Zappa, Jagger och Britney Spears, i filmen Last Elvis. Lika fiktiv den verkliga berättelsen om när den drogberoende filippinska killen Arnel plötsligt finner sig själv som ny sångare i bandet Journey i filmen Don't stop Believin: Everymans Journey

Festivalen kommer även att visa den, till skillnad från ovanstående titlar, helt sanna historien om hur John Forté i The Fugees gick från grammynominerat stjärnskott på 90-talet till fängelse, frigivandet av George W. Bush och sedermera en frostig Ryssland-turné, i filmen Russian Winter.

Göteborgs Internationella Filmfestival 2013 går av stapeln den 25 januari och pågår fram till den 4 februari.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA