x

Man planerade mörda Justin Bieber

Man planerade mörda Justin Bieber

Den amerikanska polisen har avslöjat en plan som gick ut på att kidnappa och mörda den kandadensiske sångaren Justin Bieber. Polisen håller just nu två män och har beslagtagit ett antal verktyg samt en handmålad bild på sångaren.

Enligt The Guardian handlar det om den livstidsdömde fången tillika Bieber-fanatikern Dana Martin, som efter att repeterade gånger ha skrivit obesvarade brev till Justin Bieber, ska ha satt planen i rullning.

Martin, som redan avtjänar två livstidsstraff för ett mord på en 15-årig flicka år 2000, ska enligt uppgift ha övertalat en man han träffat i fängelset och dennes svåger att mörda sångaren och hans livvakt. Dådet skulle genomföras i samband med en konsert med Bieber i New York.

De båda lejda männen, Mark Staake och Tanner Ruane missade dock en avfart på vägen dit och hamnade i Kanada, vilket ledde till att den redan sedan tidigare efterlyste Staake arresterades. Även Ruane kunde anhållas vid ett senare tillfälle.

Martin, som tatuerat in Bieber på benet, bestämde sig för orkestrera det hela dels på grund av ilskan över att Bieber inte svarade på hans brev, men även för att han var "en nolla" i fängelset och ville visa vad han gick för.

Justin Biebers management har i samband med händelsen gått ut med följande standardiserade uttalande:

"Vi vidtar alla åtgärder för att skydda och upprätthålla Biebers och hans fans säkerhet"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA