x

Amy Winehouse dödsfall utreds på nytt

Amy Winehouse dödsfall utreds på nytt

Orsaken till sångerskan Amy Winehouse död utreds på nytt, rapporterar CNN. Det har fastslagits att den rättsläkare som höll i den första utredningen inte hade behörighet att utföra sitt jobb. Den första utredningen visade att Amy Winehouse dog av alkolholförgiftning, men den ansvarige läkaren slutade tidigare i år efter att ha fått sin kompetens ifrågasatt. Sedan dess har det varit oklart huruvida en ny utredning ska genomföras, men nu ska allstå en ny rättsläkare tillsättas. Den nya utredningen påbörjas i januari.

Sedan tidigare har Amy Winehouse föräldrar öppet ifrågasatt sin dotters dödsorsak men en talesman för familjen säger att det inte är de som ligger bakom den nya utredningen. Sångerskans pappa tror att kombinationen alkohol och medicin hon tog för avgiftning orsakade ett anfall med död som påföljd, enligt Associated Press.

− Allt Amy gjorde, gjorde hon till överdrift. Hon drack till överdrift och avvärjde sig till överdrift, sa Mitch Winehouse nyligen på Anderson Cooper Talk Show.

Han berättade också att perioderna av avhållsamhet blev allt längre och perioder av drickande höll på att bli kortare strax innan hon hittades död i sitt hem i London den 23 juli.

Nyligen släpptes en cd/dvd-samling med Amy Winehouse liveframträdanden med titeln At The BBC. Materialet innehåller 14 låtar av Amy som hon spelat in för den brittiska kanalen BBC. Det är material som sträcker sig från Frank-eran 2004 till det sista framträdande hon gjorde för kanalen år 2009. Bland materialet finns låtar som Valerie, You know I`m No Good och Lullaby Birdland med.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA