x

Hästpojken avslöjar albumtitel

Hästpojken avslöjar albumtitel

Nu står det klart att Hästpojken släpper nytt album 18 februari. Skivan går under titeln En Magisk Tanke, skriver EMI i ett pressmeddelande.

Den nya skivan har spelats in tillsammans med producenten Mattias Glavå (Broder Daniel, Håkan Hellström, Sambassadeur med flera) och har tagit lite mer än två år att skriva. Den största skillnaden mellan föregångarna och det nya albumet, förklarar sångaren Martin Elisson, är att de denna gång inte haft massa gammalt material de kunnat plocka upp och bearbeta, vilket i slutändan inneburit en större frihet.

– Vi har inte haft en massa halvfärdiga låtskelett som man bara måste bli klar med och vi har inte haft oss själva som tonåringar flåsandes i nacken, utan vi har kunnat utgå ifrån det som är nu. Sen vet jag inte i vilken mån det återspeglas i materialet, utan vi gör som vi alltid gjort. Allt har gått relativt smärtfritt. Fast nu, med två låtar kvar att skriva, känns det värre än någonsin, säger Martin.

I pressmeddelandet delar Martin även med sig av denna anekdot som tog plats under inspelningprocessen:

– På den första dagen i studion spelade Mattias upp en massa svenska låtar med texter som kretsar kring de ålderstigna artisternas tonår. När han var klar med sångerna stoppade han demonstrativt två fingrar i munnen och låtsades kräkas. "Fy fan vad det är vidrigt med sånt här" sa han sedan. Nån timma senare stod jag inne i sångbåset och sjöng om att dricka folköl och sitta på pojkrummet och ha ångest.

Gruppen kan idag även visa upp följande konsertdatum:

22/3 Stockholm, Debaser Medis
23/3 Malmö, Debaser
28/3 Göteborg, Pustervik
5/4 Uppsala, Svandammshallarna
6/4 Umeå, Umeå Open


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA