x

VIDEOPREMIÄR: Carolina Wallin Pérez − Baby!

VIDEOPREMIÄR: Carolina Wallin Pérez − Baby!

Låten Baby! är den senaste singeln från Carolina Wallin Pérez skiva Där Vi En Gång Var. Det är hennes andra album men till skillnad från Pärlor & Svin från 2009 som består av omarbetade versioner av Kent-låtar, består Där Vi En Gång Var av egenproducerat material. Många timmar framför pianot, datorn, i studion och med tankarna ledde fram till hennes andra skiva. På tiden säger Carolina själv, eftersom hon skrivit musik i över tio år. 

− Att det är min egen musik och text liksom inbjuder mig att röra mig mer på scenen. Jag spelade Baby! på ett showcase nyligen och det var bara … wow! Kentlåtarna inbjöd inte direkt till rörelse på samma sätt. Det här är ingen balladskiva, konstaterar hon.

Carolina om videon:

− Eftersom den handlar om kärlek/sex så var min första tanke: hångel. Från början tänkte jag mig bara massa närbilder på olika människor som hånglade, men till slut landade det på en sommarfest i ett fantastiskt orangeri.

Hon berättar att låten handlar om att dra med sig någon hem och att släppa kontrollen. Någon man längtat mycket efter, men samtidigt blir nervös av och även fast det inte är första gången så är allting ändå nytt. Det var den känslan hon ville att videon skulle spegla, den där sommarkänslan när livet känns som en enda lång fest.

− Det var sjukt kul att göra denna video, som är gjord tillsammans med Valerie Toumayan. Detta är min första egna någonsin, så det är lite av en barndomsdröm som går i uppfyllelse, avslutar hon.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA