x

Nas ger konsert i Sverige

Nas ger konsert i Sverige

Den amerikanske rapparen Nas, alias Nasir bin Olu Dara Jones, kommer till Berns i Stockholm den 14 mars. När han släppte Life Is Good tidigt i somras hyllades den med ovationer från höger till vänster. GAFFA:s recensent Ametist Azordegan föll platt för skivan och gav den max antal stjärnor:

"Detta är både en epilog och ett avstamp. Detta är fullbordan av ett sista kapitel och begynnelsen på ett nytt avsnitt i Nas karriär och liv, och han har full kontroll över förloppet. Med vilja och vigör spränger Nas nu vallen och tar sig vidare in i nästa tidsrum." Läs hela recensionen här.

Queensbridges stolthet har släppt elva skivor och debuterade 1994 med albumet Illmatic, men slog igenom för den stora massan 1996 med albumet It Was Written. På den finns välkända låtar som If I Ruled the World (Imagine That) och The Message. Samtliga skivor han släppt har antingen placerat sig på Billboards r'n'b-listas andra eller första plats och sålt i miljontals exemplar. Nas är ett tungt namn inom sin genre och finns ofta med i toppen när listor inom hiphop släpps. MTV rangordnade honom som nummer fem på sin lista The Greatest MCs of All Time och The Source rangordnade honom som tvåa på sin lista på Top 50 Lyricists of All Time.

Biljetterna Bernskonserten släpps nu på fredag den 21 december kl 9.00.

UPPDATERAT: På grund av högt biljetttryck ger Nas en extra konsert kl 18.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA