x

Svenskt till by:Larm

Svenskt till by:Larm

Johnossi, Lorentz & Sakarias och Linnea Henriksson är några av de nya bokningarna till festivalen by:Larm, en stadsfestival i Oslo. Under fyra dagar uppträder både etablerade och nya artister och under en ceremoni delas Nordic Music Prize ut som förra året tilldelades den svenska artisten Goran Kajfeš. Han är även ett av de nya namnen som festivalen släppte nyligen.

Rockduon Johnossi är aktuella med nytt album. Den 20 mars nästa år släpps uppföljaren till 2010 års Grammisbelönade album Mavericks. Skivan blir duons fjärde och förutom att vara aktuella för by:Larm beger sig bandet även ut på en mindre Sverigeturne med start från den 3 maj.

Bröderna i gruppen Lorentz & Sakarias släppte debutalbumet Vi Mot Världen 2009. En skiva som bland annat innehåller hitsingeln Mayhem. Nyligen gav de ut sitt andra album Himlen Är Som Mörkast När Stjärnorna Lyser Starkast. Ett album som kombinerar hiphop och pop och kryddas med elektronicainslag och som hyllats här hemma i Sverige.

Linnea Henriksson känner vi från tv-programmet Idol och hennes debutalbum Till Alla Mina Älskade Och Älskare släpptes i maj förra året. På skivan återfinns samarbeten med bland andra Orup, Simon Nordberg och Carl Wikström.

Tillsammans med de nämnda svenska artisterna återfinns även Oslo Ess, God Seed, Elephant9, Delay Trees och Cazadores i artistsläppet.

By:Larm äger rum den 13 till 16 februari i Oslo och bokade band sedan tidigare är bland andra Mando Diao, Alina Devecerski, Nause, Taken By Trees, Mø (DK), Urban Cone (SE), Adam Kanyama (SE), LCMDF (FI), Efterklang (DK)och Turbonegro (NO).


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA