x

Tupac populär bakom galler

Tupac populär bakom galler

National Prison Radio Association som ser till att Storbritanniens 84.000 interner får tillgång till musik bakom galler, publicerade nyligen en lista över de 20 mest populära artister i brittiska fängelser under 2012. Under det gångna året, ringde över 4000 fångar in sin önskeåtar. Överst på listan över de mest önskade återfinns den avlidne amerikanske rappare Tupac Shakur. På andra plats kommer ironiskt nog den själv fängslande jamaicanska dancehall-artisten Vybzkartel och på tredje plats kommer rapparen K Koke.

En av programledarna på NPR förklarade resultaten med att "att lyssna på tung musik kan verka avslappnande för de fängslade".

Först på fjärde plats hittar vi den första kvinnliga artisten och den placeringen upptas av Rihanna. Främst är det rappare som toppar listan med namn som Notorious BIG, Drake, Akon, Lil Wayne och Eminem, men reggae-artister som Bob Marley och UB40 och det klassiska rockbandet Pink Floyd finns även de med bland de önskningar som de dömda brottslingarna vill höra.

Topplistan i sin helhet:

1. Tupac
2. Vybz Kartel
3. K Koke
4. Rihanna
5. Drake
6. Akon
7. Metallica
8. Pink Floyd
9. Biggy Smalls
10. Gyptian
11. Jah Cure
12. Slipknot
13. UB40
14. Bob Marley
15. Lil Wayne
16. Eminem
17. Evanescence
18. Mavado
19. Devlin
20. Giggs


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA