x

Jay-Z skriver filmmusik

Jay-Z skriver filmmusik

Enligt den amerikanska musiksidan billboard.com är rapparen Jay-Z i full gång med att göra soundtracket till den kommande filmatiseringen av romanen The Great Gatsby. Nyligen twittrade en av Jay-Z:s medarbetare på filmen, producenten Jeymes "The Bullit" Samuel:

– Jay-Z och jag har jobbat nonstop på slutklämmen för den kommande klassikern The Great Gatsby. För häftigt för att kunna sätta ord på!

Därmed har han bekräftat de rykten som florerat sedan maj då den första trailern för filmen innehöll bitar från Jay-Z och Kanye Wests No Church in The Wild. Låtlistan för soundtracket har ännu inte tillkännagivits men det pratas om att både Lady Gaga och Prince kommer att bidra med musik till filmen.

Det är sjätte gången The Great Gatsby filmatiseras och Luhrmanns 3D-film baseras på F. Scott Fitzgeralds 1920-talsklassiker med samma namn. Leonardo DiCaprio spelar huvudrollen, Jay Gatsby. Även Carey Mulligan, Tobey Maguire, Jason Clarke och Isla Fisher medverkar. Tanken var att filmen skulle gå upp på biograferna i december men i höstas flyttades den till maj. 

Se trailern till The Great Gatsby nedan: 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA