x

"Den mesta musiken som kommer ut är värdelös"

"Den mesta musiken som kommer ut är värdelös"

Intervju med Howlin' Pelle.

Grattis till GAFFA-Priset. Vad är din reaktion?
– Wooo! Skitkul! Känns helt fantastiskt. Vi är skitglada att vi får det här priset!

GAFFA-Priset är läsarnas pris. Vad vill ni säga till dem som röstat på er?
– Tack så jävla mycket. Tack för att ni har kommit till våra konserter. Vi vill ge dem som röstat vårt eget pris som årets bästa live-publik. Det är så mycket roligare att det är folket som röstat fram det här. De har en helt annan relation till musiken. Till skillnad från kritiker har de ingen dold agenda bakom att tycka något är bra eller dåligt.

Vad har varit mest betydelsefullt för er musikaliskt under 2012?
– Jag vill framför allt nämna bandet Graveyard. De är helt klart ett av Sveriges bästa rockband någonsin, tillsammans med oss, Union Carbide, och Hellacopters. Jag är så jävla glad att de hux-flux bara finns här och dyker upp i min värld. Mitt i dessa disco-tider.

Vad i musikväg kunde ni varit utan under 2012?
– Den mesta musiken som kommer ut är värdelös. Men så har det alltid varit. Det känns risigt att nämna någon särskild, och det finns ingen jag har något riktigt problem med. Det närmaste är ju den här arena-housen, med en massa laser och skit. Men det är underhållande också, som en påkostad amerikansk action-film.

Hur ser 2013 ut för er?
– Nästa år fyller vi 20 år som band, alltså det är 20 år sedan vi spelade vår första ton tillsammans. Så då ska vi göra någonting för att fira att vi fortfarande är så unga och fräscha, men jag vet inte riktigt vad än.

Hur kan jorden bli en bättre plats musikaliskt?
– Jo, det är ju för det första bättre för alla om The Hives är mer poppis, det har vi ju märkt. Sen tycker jag kanske att vissa så kallade rockband kunde sluta använda backing tracks. Folk får fan lära sig att spela. Om man har en gitarr på sig så får man fan spela på den.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA