x

M.I.A.s nya album ratades – för positivt

M.I.A.s nya album ratades – för positivt

Den lankesisk-brittiska rapparen M.I.A. släpper nyheten att hon är klar med sitt fjärde album. Enligt en intervju, som hon gjorde med Gold Coast Bulletin, går skivan under titeln Matangi och släpps 15 april. Den har dock blivit försenat på grund av meningsskiljaktigheter med skivbolaget, Interscope.

− Jag trodde att jag var klar med albumet. Jag färdigställde det och sände över musiken för ett par månader sedan. Så fick jag till mig att plattan vara för positiv. Jag har upplevt problem med skivbolaget. De påstår att jag är i behov av att göra albumet lite mörkare. Jag förstår inte helt vad de menar med det, men jag provar mig fram, ska rapparen ha sagt till Gold Coast Bulletin.

Efter att ha visat fingret på Super Bowl och efter albumet Mayas långtifrån lättsmälta framtoning ska skivbolaget, enligt M.I.A., ha byggt upp en bild av henne som "folkets fiende nummer ett" och på så sätt rimmar hennes nya positiva sound illa med den person hon framställs som.

− Jag ska ta en stund att fundera på vad exakt de menar med det. Det är ett intressant tema för mig, säger hon i intervjun.

Albumtiteln Matangi är en referens till M.I.A.s födelsenamn Mathangi, som också är namnet på den hinduistiska visdomsgudinnan.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA