x

Daft Punk släpper nytt i år – men hoppar turné

Daft Punk släpper nytt i år – men hoppar turné

På senare tid har rykten florerat om en Daft Punk-turné under 2013. Dessa har dock förändrats till högst osannolika rykten när Bestivals festivalarrangör, Rob Da Bank, från officiellt håll fick till sig att Daft Punk inte ger några konserter under detta år. Information som Rob Da Bank senare mer eller mindre dementerat med att på twitter skriva att frågan kom till honom mitt  i julstressen och att han inte vet om Daft Punk faktiskt inte turnerar. Samma person spekulerade i att inte ens Daft Punk är medvetna om de turnerar i år eller inte än.

Det ser hur som helst inte lika ljust ut för en Daft Punk-turné 2013. Men vänner av fransk electro får ändå sitt. Nu har nämligen den amerikanske producentlegendaren Nile Rodgers, som under förra året bekräftade att "Daft Punk is hanging at my house" har nämligen gått ut med nya uppgifter om samarbetet. I ett nytt inlägg på Nile Rodgers blogg kan man läsa att "2013 won't be boring":

− Nästa gång jag sätter min fot i Japan (Nile Rodgers har i samma inlägg ett utlägg om sitt favoritland i Asien, reds. anm.), kommer mitt samarbete med Daft Punk ha nått folks trumhinnor. Detsamma gäller en rad låtar som jag under de närmaste månaderna kommer att göra tillsammans med en utvald grupp artister […] Oavsett hur det slutar blir 2013 härligt!

Nile Rodgers är förmodligen mest känd som discopionjär med bandet Chic, som hittade stort i slutet av 70-talet. De flesta har antagligen ramlat över låtar som Le Freak, Everybody Dance och Good Times. Nile Rodgers har även producerat välrenommerade artister som David Bowie (Let's Dance) och Madonna (Like A Virgin).

2010 diagnostiserades Nile Rodgers med prostatacancer, men är nu på bättringsvägen. Han fyllde 60 år i september, 2012.

Daft Punk bröt igenom 1997 med singlarna Da Funk och Around The World, som fanns med på debutalbumet Homework. Duons senaste album, Tron, är soundtracket till filmen med samma namn. Albumet släpptes först 2010, men kom i en remixad form året därefter.

Exakt hur mycket musik Nile Rodgers har skapat med Daft Punk återstår att se. Inget releasedatum finns i nuläget.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA